Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Πρώτο λιμάνι: το νησί της βροχής !!!!

Καλημέρα μικροί μας καπετάνιοι,

   Ο ατίθασος καιρός μας άλλαξε λίγο το πρόγραμμά μας... αλλά μη στεναχωριέστε οι μικροί ατσίδες καπετάνιοι ξέρουν και άλλη ρότα στο καράβι ...αλλάζουμε πορεία λοιπόν ακολουθώντας το βόριο άνεμο...Βίρα τις άγκυρες!!!
   Είναι σημαντικό να σας υπενθυμίσω ότι η συνεργατική μάθηση στο καράβι μας είναι το παν!!! Μεγάλοι (το πλήρωμα) και μικροί καπετάνιοι συνεργάζεστε όλοι μαζί...βοηθώντας ο ένας τον άλλο..κάνοντας διάλογο... αναζητώντας λύσεις και φέρνοντας εις πέρας την αποστολή σας!!
  Ωωωωω..τι βλέπω με τα κυάλια μου; Στεριάαα!!! Καπετάνιε στο τιμόνι..πλήρωμα στις θέσεις.. ετοιμαζόμαστε να αγκυροβολήσουμε!! Πρώτο λιμάνι το νησί της βροχής!!! χμ... έτοιμοι για αποβίβαση; Μη ξεχάσετε να πάρετε το μπαουλάκι σας!! Ποιός ξέρει τι θα συναντήσουμε εκεί; όλο και κάτι θα βρούμε να βάλουμε μέσα..!!!

Δραστηριότητα 1:

Αν και ήρθε το δεύτερο παιδάκι της Άνοιξης, ο Απρίλιος, ο καιρός είναι ακόμα λίγο άστατος... όσο σας επιτρέπετε βγείτε στο μπαλκόνι σας ή ανοίξτε το παράθυρο σας και μυρίστε τη βροχούλα, νιώστε το παγωμένο αεράκι και ακούστε τους ήχους της φύσης!!! παρατηρήστε πως ο αέρας κουνάει τα δέντρα, το χορταράκι, τί χρώμα είναι ο ουρανός και αν τα σύννεφα κουνιούνται.. Αλήθεια τί άλλο μπορείτε να ακούσετε, μυρίσετε, νιώσετε ; Η φύση κρύβει πολλές εκπλήξεις.. Ενεργοποιήστε τις αισθήσεις σας και είμαι σίγουρος, εγω ο καπετάν Φασαρίας, ότι το πλήρωμά σας θα σας καθοδηγήσει σε αυτή σας την εμπειρία. Παροτρύνετε και εσείς τους μεγάλους να κάνουν το ίδιο με σας.. είναι ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά!!!!!!

* Συμβουλή: κλείστε τα μάτια για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τις άλλες σας αισθήσεις..

Ζωγράφισε ότι βλέπεις έξω απο το παράθυρο σου...άφησε τη φαντασία και τα χρώματα να σε καθοδηγήσουν...μη διστάσεις!!! ο καθένας βλέπει απο τη δική του οπτική τα πράγματα!!! Κανείς δε θα σε κρίνει!! Εξήγησε στο πλήρωμα σου τι έχεις αποτυπώσει στο χαρτί σου!! Φύλαξέ την στο μπαουλάκι σου!!!

Μπράβο μικρέ μου καπετάνιε!!! τα πήγες περίφημα!! Συνεχίζουμε....

Δραστηριότητα 2:

Ωωωωχ.... Μα τί είναι αυτό που μου χτυπάει το κεφαλάκι μου; εεπ..ωωωχ επ..επ.. μα παει και στο υπόλοιπο μου σώμα ... είναι παντουυυυυυ!!! Για να δω καλύτερα.... είναι οι σταγόνες!!!! Μααα σας ξέρω εσάς.. μας είχαν πει για αυτές οι κυρίες μου στο σχολείο!!! Είναι φίλες μου... για αρχή ας βάλω το αδιάβροχο .. τις γαλότσες μου!!! Πρέπει να προσέχουμε... ειδικά τώρα δεν είναι καιρός για να αρρωστήσουμε!!
Το ξέρατε ότι οι σταγόνες κάνουν και αυτές το δικό τους ταξίδι; το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει να το θυμηθείτε... Παρακολουθήστε το όλοι μαζί και συζητήστε πάνω σε αυτό!!!! Τα παιδιά έχουν καταπληκτικές απόψεις!!!!



Δραστηριότητα 3:

 Πάμε να φτιάξουμε ένα σύννεφο; δε ξέρετε πως να φτιάξετε ενα σύννεφο; Μα είναι πανεύκολο!!! ζητήστε βοήθεια απο το πλήρωμα σας και συγκεντρώστε παγάκια, ζεστό νερό, ένα βαζάκι και λακ μαλλιών... δείτε το παρακάτω βίντεο και πραγματοποιήστε το και εσείς ....


Σε ενα χαρτί ζωγραφίστε τα υλικά που χρησιμοποιήσατε και προσπαθήστε να αποτυπώσετε το πείραμα σε εικόνα!!!! Μπράβο μικρέ μου καπετάνιε!!!! Φύλαξε τη ζωγραφιά σου στο μπαουλάκι μας..

Δραστηριότητα 4:


  Ώρα για κατασκευή....έχετε ψαλίδι; χαρτιά; χαρτονάκια; μαρκαδόρους; ξυλομπογιές; κόλλες; κλωστές; βαμβάκι; μπατονέτες; και οτιδήποτε άλλο τραβάει η... χμμμ φαντασία σας.... θα φτιάξουμε συννεφάκι με σταγονίτσες... η πρόκληση λοιπόν που έχετε είναι να φτιάξετε όπως εσείς θέλετε ένα συννεφάκι με σταγόνες για να το κρεμάσετε στο δωμάτιο εεεμ "καράβι" σας... και μη ξεχνάτε το μότο μας:

                             Μικροί καλλιτέχνες....μεγάλα έργα....



Ανυπομονούμε να αναρτήσετε τις εμπειρίες σας απο το πρώτο μας λιμάνι (το νησί της βροχής) στο τοίχο του σχολείου μας!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου