Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τρίτο λιμάνι: Το νησί της Πασχαλιάς - Πασχαλίτσα

Καλώς ήρθατε Καπετάνιοι μας,

  Πως περάσατε το Πάσχα; Τσουγκρίσατε τα κόκκινα αυγά σας; Υπέροχααα!!! Είστε έτοιμοι για μια νέα εξερεύνηση; Ετοιμάστε, λοιπόν, το πλήρωμά σας, φορέστε το καπέλο σας, πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, τα κυάλια σας και το σωσίβιο σας... Βίρα τις άγκυρες και σαλπάρουμεεεε..... ένα νέο ταξίδι ξεκινά γεμάτο γνώσεις και διασκέδαση!!!! Μόλις πιάσουμε λιμάνι μη ξεχάσετε το μπαουλάκι σας για να βάλουμε μέσα τους πολύτιμους θησαυρούς μας!!!


Δραστηριότητα 1:

 Σήμερα θα εξερευνήσουμε το λουλούδι του Πάσχα, την πασχαλιά. Η πασχαλιά είναι ένα καλλωπιστικό φυτό άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πάσχα! Ο λόγος είναι επειδή ανθίζει μόνο μια φορά το χρόνο, για είκοσι έως τριάντα μέρες την περίοδο του Πάσχα!!! Δεν είναι φοβερό;

 

Παρατηρώντας τις εικόνες συζητήστε μαζί με το πλήρωμα σας :

- Τι χρώμα έχουν τα άνθη της πασχαλιάς;
- Έχει φύλλα; τι χρώμα είναι; τι σχήμα έχουν;
- Περιέγραψε τα άνθη της

Βγες στο παράθυρο σου, στο μπαλκόνι σου, στο κήπο σου ή στη γειτονιά σου και παρατήρησε..υπάρχει κάποια πασχαλιά εκεί κοντά; αν ναι πλησίασε και μύρισε την! Μμμ τι όμορφα που μυρίζει!! Αν όχι, μπορείτε να αναζητήστε στο διαδίκτυο περισσότερες εικόνες και να τις παρατηρήσετε!!

Δραστηριότητα 2:



Θέλετε να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα κάδρο με μια πασχαλιά; Τέλεια!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι υλικά και τεχνικές θέλετε!!!! Εμείς σας παραθέτουμε κάποιες ιδέες που έχουμε αναρτήσει από το διαδίκτυο... Καλή επιτυχία !!!

Ιδέα 1
Ιδέα 2

Ανυπομονούμε να δούμε τις κατασκευές σας στο τοίχο του σχολείου μας ΕΔΩ

(Φυλάξτε την στο μπαουλάκι σας...ποιος ξέρει σύντομα μπορεί να μας το φέρετε να το δούμε από κοντά στο σχολείο μας)

Δραστηριότητα 3:

Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί..μπορείτε να ακούτε και το τραγούδι κατά τη διάρκεια της κατασκευής σας..


(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=0CTgwSTunQY&t=16s )

Δραστηριότητα 4: 

Προχωρώντας πιο μέσα στο νησί της πασχαλιάς θα ψάξουμε τριγύρω μας να βρούμε πασχαλίτσες...το αγαπημένο έντομο των παιδιών!!!! Βγείτε λοιπόν, στην αυλή και στο κήπο σας και αναζητήστε προσεκτικά πασχαλίτσες!!! Ουάααου είναι τόσσες πολλές...προσοχή μη τις τρομάξετε...ούτε να τις τραυματίσετε!! Ζήτησε βοήθεια απο το πλήρωμά σου να σου δείξει και αν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε αυτές τις εικόνες :

  

 
Συζητήστε για τα χρώματα που έχουν οι πασχαλίτσες, σε ποια κατηγορία εντόμων ανήκουν, έχουν πόδια, φτερά, κεραίες, μάτια; τι τρώνε;

Δραστηριότητα 5:

 Ξέρατε ότι οι πασχαλίτσες ξεκίνησαν απο αυγά, βγήκαν απο μέσα κάμπιες,έγιναν χρυσαλλίδες και μετά πασχαλίτσες; Ας πάμε  να ανακαλύψουμε όλοι μαζί το κύκλο ζωής της πασχαλίτσας!!! Δείτε το παρακάτω βίντεο και σχολιάστε μαζί με το πλήρωμά σας...



(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=qbIA5064C8w)

Δραστηριότητα 6:

 Πάμε μικροί μου ατσίδες καπετάνιοι να φτιάξουμε μια πασχαλίτσα; Θα χρειαστούμε σίγουρα κόκκινο και μαύρο χρώμα...Δημιουργήστε όπως σας ορίζει η φαντασίας σας, χρησιμοποιήστε ότι υλικά θέλετε (χάρτινα πιάτα, ρολό, μπουκάλι, χαρτόνι κλπ)  και παρουσιάστε μας στο τοίχο του σχολείου μας τη δικιά σας πασχαλίτσα!!! Δε θα ήταν άσχημα να της δώσουμε και ένα ονοματάκι; Ε; Τι λέτε; (φύλαξε την στο μπαουλάκι σου)

Ανυπομονούμε να δούμε τις δημιουργίες σας αναρτώντας τις ΕΔΩ

Μπράβο μικρέ μας ατσίδα!!! Καταπληκτική δουλειά!!!!

Δραστηριότητα 7:  

 Ώρα για παραμύθι!!!!!!!! Καθίστε αναπαυτικά.. χαμηλώστε το φωτισμό και απολαύστε ενα απο τα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών στο σχολείο μας!!!!

   

(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=WhaMYroe8_o)

Συζητήστε μαζί με το πλήρωμα σας τι σας άρεσε περισσότερο στο παραμύθι αυτό; Τι συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν κατά την ακρόαση; Υπήρχε κάτι που δε σου άρεσε και θα ήθελες να το αλλάξεις στο παραμύθι; Θα ήθελες να δώσεις ένα διαφορετικό τέλος; 

Αν θέλεις μπορείς να ζωγραφίσεις σε ένα χαρτί αυτό που σου έκανε περισσότερο εντύπωση στο παραμύθι και να το αναρτήσεις στο τοίχο του σχολείου μας  ΕΔΩ!!!!

Μπράβο μικρέ μου καπετάνιε!!!!!! τα πήγες περίφημα!!!!

Δραστηριότητα 8:

Θέλετε να παίξουμε;  ώρα για χαλάρωση... 





Δραστηριότητα 9:

Καπετάνιοι.. ανασυγκροτηθείτε!!! Μαζέψτε το πλήρωμά σας... το μπαουλάκι σας...ώρα για επιστροφή!!!! όλοι στα καράβια!!! Αναχωρούμε.. σηκώστε πανιάααα και τα ηχεία στο ράδιο ψηλά!!!! 


 

(Πηγή :https://www.youtube.com/watch?v=ORuQntd07WI)


Ανυπομονούμε να δούμε τις εμπειρίες σας στο τοίχο του σχολείου μας... Ως τότε απολαύστε το ταξίδι μικροί μας ατσίδες καπετάνιοι μαζί με το πλήρωμά σας!!!  και μη ξεχνάτε...

 Εμπρός, εμπρός όλοι μαζί..να σαλπάρουμε σ' ένα μαγικό νησί..
             Δε φοβόμαστε καταιγίδες.. είμαστε οι ατρόμητοι ατσίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου