Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Δεύτερο λιμάνι: Πασχαλινό νησί!!!!!!

Μικροί μου καπεταναίοι γεια σας,

  Είμαι πάλι εδώ!!! Κοντά σας!! Πώς περάσατε στο πρώτο σας ταξίδι; Απολαύσατε την εμπειρία; Το πλήρωμα σας ήταν υπάκουο και στη θέση του; Υπέεεεεεεροχα!!!! Ανασυγκροτηθείτε, πιείτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι για να πάρετε δυνάμεις, φάτε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμεεεε...
  Σαλπάροντας για το επόμενο ταξίδι μας πρέπει να σας υπενθυμίσω να κρατάτε το καράβι σας καθαρό!!! Πρέπει να προφυλασσόμαστε απο αυτά τα άτακτα μικρόβια!! Γι' αυτό μη ξεχνάτε και μη βαριέστε να πλένετε τα χεράκια σας πολύ πολύ καλά, δημιουργώντας όση περισσότερη σαπουνάδα μπορείτε!!!
  Ο καιρός επιτέλους έφτιαξε...η θάλασσα γαλήνεψε και ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πάλι πανιά!!! Τι γλυκό που είναι αυτό το αεράκι! Το νιώθετε; Βγείτε έξω..κλείστε τα μάτια και αφήστε το να σας αγγίξει!!! Που θα ταξιδέψει άραγε το καράβι μας αυτή τη φορά; Ας το εμπιστευτούμε και ας το αφήσουμε να μας σαλπάρει όπου αυτό επιθυμεί!
  Μα εδώ πάνω στο καράβι μου, μου έρχονται γνωστές μυρωδιές!! Μυρωδιές που ξυπνάνε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και αντίστοιχα που δημιουργούν αναμνήσεις στα παιδιά!!! Μα τι είναι; ωωωωωωωω πως δε το βρήκα αμέσως; Τσουρέεεεκια, πασχαλινά κουλούυυυρια!!! Παιδιά, ήρθε το Πάσχα!!!! Φτάσαμε στο νησί του Πάσχα!!!!!!! ρίξτε άγκυρες!!!  Ετοιμάστε το μπαουλάκι σας για καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες πάντα με συνοδοιπόρους το πλήρωμα σας!!!

Για αρχή ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι για ζέσταμα... καλωσορίζουμε την άνοιξη...Άνοιξη και Πάσχα πάνε πάντα μαζί.. Χορέψτε, χοροπηδήστε, γελάστε...σε λίγο καιρό θα είμαστε πάλι όλοι μαζί..


(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=ZYov3p-6i04)

Δραστηριότητα 1:

  Καθίστε αναπαυτικά όλοι μαζί γιατί έχω να σας πω μια ιστορία....μια ιστορία αληθινή..όχι..όχι απο αυτές που βρίσκουμε μέσα στα παραμύθια...αλλά απο αυτές που συνέβησαν πραγματικά..συνέβη πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια...


(Πηγή:  https://www.youtube.com/watch?v=7E9ZKrX3O3A)


Συζητήστε μαζί με το πλήρωμά σας:  τί γιορτάζουμε το πάσχα;  γιατί ονομάζεται μεγάλη εβδομάδα; τί συνέβη τελικά στον Χριστό; τί είναι η ανάσταση; ποιο είναι το μήνυμα της Ανάστασης; μιλήστε για τις λειτουργίες που γίνονται κανονικά και για ποιο λόγο τώρα εμείς δε μπορούμε να πάμε στην εκκλησία..

 Αναζητήστε μαζί στο διαδίκτυο εικόνες απο το μυστικό δείπνο, απο τη σύλληψη του Ιησού, απο τη σταύρωση...Παρατηρήστε και συζητήστε όλοι μαζί!! Αν έχετε τη δυνατότητα τυπώστε μερικές και τοποθετήστε τις στο μπαουλάκι σας...!!


Δραστηριότητα 2:  

  Μικροί μας ατσίδες αναζητήστε στο δωμάτιο σας, στη κουζίνα με τη βοήθεια του πληρώματος, στο χωραφάκι δίπλα στο σπίτι σας, στη αυλή, στο μπαλκόνι σας ή οπουδήποτε άλλου θέλετε εσείς υλικά για να φτιάξουμε τον σταυρό του Χριστού!!! Μπορείτε είτε να τον ζωγραφίσετε και να κολλήσετε μέσα μικρά καφέ χαρτάκια, είτε να τον φτιάξετε με ξύλα κανέλας, με πηλό, ζυμάρι, πετρούλες, οδοντογλυφίδες κλπ. Στη μέση μπορείτε να τον στολίσετε με μικρά λουλουδάκια!!! Κρεμάστε τον στο δωμάτιο/ καράβι σας για να σας προστατεύει!!!

Μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες απο το διαδίκτυο πατώντας :
 Ιδέα 1
Ιδέα 2
Ιδέα 3

Ανυπομονούμε να δούμε τις κατασκευές σας στο τοίχο του σχολείου μας πατώντας εδώ


Δραστηριότητα 3:

 Οι παρακάτω εικόνες (οι οποίες έχουν αναρτηθεί απο το διαδίκτυο) αποτελούν τα πάθη του Χριστού.. με τη βοήθεια του πληρώματος σου τύπωσε τις, παρατηρήστε τις, ανακατέψτε τις, και ύστερα βάλτε τις στη σωστή σειρά... Αφού παίξετε αυτό το παιχνίδι αρκετές φορές μπορείτε να φτιάξετε ένα βιβλιαράκι.. μπορείτε να το βιβλιοδετήσετε στην αριστερή μεριά είτε με συρραπτικό, είτε με κορδέλα, είτε με κόλλα, είτε με οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε εσείς!!!
Προσοχή οι εικόνες να είναι με στη σωστή σειρά!!!!



Για τους φίλους μας που δεν έχουν εκτυπωτή με τη βοήθεια του πληρώματός τους μπορούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι πατώντας πάνω στη λέξη παιχνίδι 1:

Παιχνίδι 1


Δραστηριότητα 4: 

Το παρακάτω βίντεο περιγράφει τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα...Παρακολουθήστε το όλοι μαζί, σχολιάστε το με το πλήρωμά σας και εντοπίστε αυτά που σας εντυπωσίασαν περισσότερο...



(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=x8fudOsOCBM)

Μπορείτε να φτιάξετε παρέα όλοι μαζί μια λαμπάδα..αναζητήστε στο καράβι/ σπίτι σας ένα οποιοδήποτε κερί (δε πειράζει αν είναι χρησιμοποιημένο..) και στολίστε  το με κορδέλες..κουμπιά..λουλούδια ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε εσείς!!!!

Ιδέα 1
Ιδέα 2
Ιδέα 3

Οι εικόνες έχουν αναρτηθεί απο το διαδίκτυο

 Ανυπομονούμε να αναρτήσετε τη λαμπάδα σας στο τοίχο του σχολείου μας πατώντας εδώ

Μπράβο μικροί μας ατσίδες καπετάνιοι!!! κάνατε υπέροχη δουλειά!!!!!


Δραστηριότητα 4:

Ώρα για χαλάρωση!!! Ώρα για τραγούδι!!! Ώρα για χορό!!!! Πιαστείτε όλοι μαζί κύκλο και χορέψτε!!! Καλή απόλαυση !!!!


(Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=7vxjHy3y8Ss)


 Δραστηριότητα 5:

  Παιχνίδι 1 : Ψάξε .... βρες τα αυγά!!! 


Αγαπημένοι μου καπετάνιοι,
σήμερα στο καράβι μου, καθώς καθόμουν στο κατάστρωμα και απολάμβανα τον ήλιο, τη ζέστη, τα πουλιά που πετούσαν, άκουσα ξαφνικά ένα ήχο...σηκώθηκα και τί είδα μέσα στη θάλασσα; ένα γυάλινο μπουκάλι που μέσα υπήρχε ένα χαρτί!!! το πήρα το άνοιξα και το διάβασα:

" προσοχή.. προσοχή... ένας λαγός.. πασχαλινός βέβαια..πολύ ατακτούλης μα και πονηρούλης πήρε κρυφά τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα και τα έκρυψε σε διάφορα μέρη...τα έκρυψε στην αυλή σας ή στο μπαλκόνι σας ή στο σαλόνι σας ή στο δωμάτιο του μικρού παιδιού σας!!! Πρέπει να τα βρούμε οπωσδήποτε γιατί πάσχα χωρίς σοκολατένια αυγά δε γίνεται!!!!!! Παιδιά τρέξτε και ψάξτε !!! πρέπει να σώσουμε το φετινό πάσχα!!! "

Σσσσ, γονείς αυτό θα είναι το μυστικό μας... πάρτε μερικά αυγά, σοκολατένια ή πλαστικά ή οτιδήποτε έχετε στο σπίτι και κρύψτε τα...ζητήστε απο το παιδί σας να τα βρει σε ενα μέρος που θα έχετε ορίσει εσείς!!!! Καλή διασκέδαση!!!!

Παιχνίδι 2: Γίνομαι λαγός και...

  •  φουσκώνω ένα μπαλόνι (αυγομπάλονο) με νερό και το μεταφέρω με μια ξύλινη κουτάλα σε μία διαδρομή που έχουμε ορίσει χωρίς να μου πέσει
  • δένω στη μέση μου ένα καλαθάκι/ τενεκεδάκι/ κεσεδάκι με πασχαλινές λιχουδιές...χοροπηδάω πάνω κάτω προσπαθώντας να τις ρίξω έξω απο αυτό
  • μεταφέρω αυγό πάνω σε ένα κουτάλι, το οποίο το κρατάω με το στόμα μου και το μεταφέρω σε μια διαδρομή χωρίς να μου πέσει κάτω
  • πετάω καρότα απο απόσταση μέσα σε μια κούτα/ λεκάνη, ταΐζοντας έτσι το ¨λαγό¨ 

Παιχνίδι 3 : το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Ένα αρκετά διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι που βρήκαμε στο διαδίκτυο, το οποίο το έχουν φτιάξει οι κυρίες απο το 15ο νηπιαγωγείο Πατρών, είναι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού...

πατήστε πάνω στη λέξη : κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και μεταφερθείτε αυτομάτως στη πλατφόρμα του παιχνιδιού. Ακούστε τα αινίγματα, προσπαθήστε να τα απαντήσετε και στο τέλος με όλα αυτά που θα μαζέψετε φτιάξτε λαχταριστά κουλουράκια

(Πηγή: https://blogs.sch.gr/15nipat/2020/04/09/menoyme-spiti-mazi-me-paschalina-ethima-kai-draseis-meros-proto-2020/)

Ανυπομονούμε να δούμε τα κουλουράκια σας στο τοίχο του σχολείου μας...πατώντας εδώ


Αγαπημένα μας παιδιά, 
Είναι πολύ δύσκολο για εμάς που για πρώτη φορά στην εκπαιδευτική μας πορεία δεν αναβιώνουμε τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα μαζί με παιδιά!! Είναι ένα διαφορετικό Πάσχα που θα ζήσουμε όλοι μας φέτος μακρυά απο τα αγαπημένα μας πρόσωπα!!! Με υπομονή και θετική διάθεση θα περάσουν όλα και θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί!! Σας στέλνουμε μια τεράααστια αγκαλιά, ένα γλυκό φιλάκι της αγάπης και να περάσετε πολύ όμορφα μαζί με την οικογένεια σας!!! Καλό Πάσχα με υγεία και το φως της Ανάστασης να μπει στις καρδιές όλων μας!!! Μας λείπετε... σας σκεφτόμαστε συνέχεια και σας αγαπάμε πολύ πολύ!!!!
 Με αγάπη 
το προσωπικό του δημοτικού παιδικού σταθμού Κολυμβαρίου!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου