Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Πρωτομαγιά






Πληροφοριακό υλικό:

Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα α(πε)ργίας  για πολλές χώρες του κόσμου. Τις περισσότερες φορές ο τίτλος είναι συνώνυμος με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος.


Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς όμως είναι παράλληλα και η γιορτή των λουλουδιών όπου έχει τις ρίζες του από την αρχαιότητα καθώς οι εκδηλώσεις που γίνονταν , είχαν σκοπό να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο έθιμο είναι η δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια κομμένα από τους αγρούς.

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι, σχεδόν, το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης . Στις μέρες μας η Πρωτομαγιά με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι έχουμε απομακρυνθεί, ζώντας στις πόλεις.











Ζωγράφισε τα δικά σου λουλουδάκια πάνω στο στεφάνι





Εκτύπωσε και ζωγράφισε το στεφάνι




Κατασκευή




Τραγούδι :



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου