Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Η Ιστορία των Καλικατζάρων

Τι ήταν οι Καλικάντζαροι



Όπως έλεγαν οι γιαγιάδες παλιά οι καλικάντζαροι ήταν αερικά ξωτικά. Τους φαντάζονταν σαν κάτι μαυριδερά, κοντά και ψηλά ασχημομούρικα ανθρωπάκια , κάτι μεταξύ ανθρώπου και ζώου να χοροπηδάνε , να γκρινιάζουν, να φωνάζουν και να τραγουδάνε δυνατά!!

Όλο το χρόνο βρίσκονταν κάτω από τη γη, στον κάτω κόσμο και ζήλευαν τον απάνω κόσμο. Οι δύο κόσμοι ενώνονταν από ένα δέντρο!

Γι΄ αυτό λοιπόν ήταν με ένα πριόνι στο χέρι συνέχεια και τσεκούρωναν όλη την ώρα το δέντρο της γης για να πέσει και οι δύο αυτοί κόσμοι να ενωθούν! Τους άρεσε πολύ να βρίσκονται στη γη μας και περίμεναν με ανυπομονησία κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Ξέρετε τι κάναν στη γη;;; Χαρά τους ήταν να πειράζουν τους ανθρώπους και να τους βασανίζουν! Ανέβαιναν στις καμινάδες των τζακιών και τα κάνανε άνω κάτω! Βγαίναν μόνο τα βράδια τραγουδούσαν δυνατά τους ξυπνούσαν όλους και μετά κρυβόντουσαν! Πήγαιναν στις κουζίνες και έτρωγαν γλυκά! Για αυτό αν ξυπνήσεις κάποιο πρωί και δεις την πιατέλα με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά άδεια θα ξέρεις σίγουρα ποιοι έκαναν αυτή τη σκανταλιά! 

Όμως πάντα να θυμάσαι οι καλικάντζαροι δεν μπορούν να κακό στους ανθρώπους γιατί υπάρχουν μόνο στις παλιές ιστορίες των γιαγιάδων!


Για περισσότερες πληροφορίες για τους καλικαντζάρους πάτησε εδώ



Παραμύθι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου